Kore Haber Sitelerinde Kore Kültür Merkezi Açılışı Haberi

 13 Ekim'de Türkiye'deki ilk Kore Kültür Merkezi açıldı. (Fotoğraflar Kültür,Spor ve Turizm Bakanlığı'nın izniyle alınmıştır.)

Türkiye'nin başkenti Ankara'da, 13 Ekim'de Kore Kültür Merkezi kapılarını halka açtı.

Açılış töreninde, geleneksel Kore müziğinden Tekvando gösterisine kadar uzanan bir dizi kutlama performansını takiben geleneksel Kore yemeklerinin sunulduğu bir resepsiyon yapıldı. Yaklaşık 200 kişi açılışı kutlamak, güzel bir müzik akşamı ve ziyafete eşlik etmek için açılışa katıldı. Ayrıca Kore Kültür ve Bilgi Servisi müdürü Seo Kang-soo, Türk Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, ve Türk Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da katılımcılar arasındaydı.

Başkentin kalbinde yer alan Kore Kültür Merkezi kamuya açık hizmet sunacak ve zaten yakın olan ikili dostluğu da teşvik edecek. Merkezde, Kore hakkında bilgi almak isteyen ve ilgilenen kişiler için bilgi ve destek sağlamak, Tekvando öğrenimi eğitim odası gibi farklı tesisler, üstün multimedya salonu vb. birçok hizmet sunulacak. Sergi salonları ve çok amaçlı salonlarında, 26 Kasım'da yapılacak K-pop yarışması ve Kore film gösterimleri de dahil birçok kültürel etkinliğe ev sahipliği yapılacak.



Kültür merkezi aynı zamanda Türkiye'de okuyan Koreli değişim öğrencilerinin Türk arkadaşlar edinmesi için sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyerek bir arkadaşlık programı başlatacak.
Ayrıca Türkiye, devlet tarafından yönetilen ve Ankara ve İstanbul'da olmak üzere iki şubesi bulunan Korece dil eğitimini dünya çapına yayan King Sejong Enstitüsü'ne de (www.sejonghakdang.org) ev sahipliği yapmaktadır.

1979'da ilk Kore Kültür Merkezi'nin Tokyo'da açılışından bu yana Kore Kültür ve Bilgi Servisi Kore'yi dış dünya ile bağlıyor. Kore Kültür Merkezleri günümüzde Asya, Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika ve Afrika'ya kadar ulaşmış durumda. Bu yıl Kültür, Spor ve Turizm Bakanlığı Nisan'da Avusturalya'da, Haziran'da İspanya'da, Temmuz'da Endonezya ve Filipinler'de ve bu ay Türkiye'de olmak üzere beş yeni kültür merkezi açtı.


Şu an 17 ülkede toplam  21 Kore Kültür Merkezi bulunuyor. Kültür Bakanlığı tüm dünyada kültürel değişimlerin yolunu açmak için ağını genişletme çalışmalarına devam ediyor.

Açılışla birlikte Kore Kültür Merkezi Ekim'in 22'sine kadar sürecek bir Kore Kültür Haftası düzenledi. Bu etkinlik çerçevesinde Kore dans ve müzik performansları, fotoğraf sergisi ve Kore edebiyatı üzerine bir sempozyumu da kapsayan geniş bir etkinlik yelpazesi sunuluyor. Detaylı bilgi için resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz: http://tr.korean-culture.org (Türkçe) Ve eğer Türkiye'deyseniz Kore Kültür Merkezi'ni ziyaret edebilirsiniz. (Adres:Paris Caddesi No. 74, Kavaklidere)

Haber: Hwang Dana
Korea.net yazarı


Kaynak: www.korea.net

Arkadaşlar bu site Güney Kore'nin önemli haber sitelerinden biri. Ayrıca birçok Kore kökenli internet sitesinde de habere yer verilmiş. :)

Share this article :

+ yorum + 1 yorum

19 Aralık 2020 02:38

Atorlip F Tablet has a place with a gathering of medications known as statins and is made out of Atorvastatin and Fenofibrate. It lessens the degree of low thickness lipoprotein or awful cholesterol in the body. This prescription likewise helps restore different conditions like narrowing of courses that emerge because of the body's elevated cholesterol levels.

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Kpop4Turkey - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger