Ankara'da Kore Kültür Merkezi Açılışı-1.Bölüm


13 Ekim'de Kore Büyükelçiliği'nin öncülüğünde Ankara'da düzenlenen Kore Kültür Merkezi'nin açılışındaydık. Türk ve yabancı bürokratların, Kore Savaşı gazilerimizin, Türkiye ve Kore'den birçok basın mensubunun ve tabi ki bizler Kore fanlarının katıldığı açılışta birçok geleneksel etkinlik gerçekleştirildi. Biz de bunları sizler için gözlemledik. Fotoğraf ve videolarla sizlere bu güzel günü sunuyoruz.

Açılışın 13:00'te olacağı haberini aldığımız için saat 12:30'da oradaydık. Kapıda birçok Kore fanıyla tanıştık. Sadece bu açılış içi şehir dışından katılan arkadaşlar dahi vardı. 



Kapıda uzun bir bekleme süreci geçirdik ve bu süreçte boş durmayıp sizler için birkaç fotoğraf çektik.


Koreli ve Türk misafirlerin yanısıra farklı ülkelerden de katılımcıların olduğunu gözlemledik.





Koreli misafirler etkinliğe geleneksel kıyafetleri olan Hanbok ile katılmışlardı. Özellikle minicik Hanbok giymiş çocuklar çok şirinlerdi ve hatta bazılarıyla konuşma fırsatımız oldu.
Uzun bir bekleyişin ardından içeri girmeyi başardık. İçeri girdiğimizde yemek hazırlıkları devam ediyordu. Kore'nin geleneksel yemeklerini hazırlayan aşçı ahjummalarla da kısa bir sohbet ettik. 



 Ahjummalar bir sürü geleneksel Kore yemeği yapmıştı tabi, onları da göstermeden olmaz.:)




Etkinlik Koreli ve Türk bürokratların açılış konuşmasıyla başladı. Bu sırada biz Kore Savaşı gazilerimizi ve Koreli misafirlerimizi gözlemleme ve fotoğraflarını çekme fırsatı bulduk.


Daha sonra heyecanımıza yenik düşüp konuşmaların bitmesini bekleyemeden üst katlara doğru sızdık. :)
Binanın içinden şimdilik birkaç fotoğraf ekliyorum, çok kalabalık olduğu için fazla net fotoğraflar yakalama şansımız olmadı. Ama haftaya tekrar gideceğiz ve o zaman içeride neler olduğuna dair detaylı bilgi verebileceğiz:)




 Veeeee bizim için en güzel şeylerden biri ne biliyor musunuz ?? Kültür merkezinde bir de K-Pop Odası vaar !! Karaoke düzeneği de kurulmuş, açılış gününde sadece müzik yayını vardı ama artık gittiğimizde karaoke yapma imkanımızın da olacağını söylediler :) 


 İşte böyle.. :) Gösterilerin videolarını da çektik ama onları yarın yükleyebileceğim. Ve ayrıca haftaya merkeze gittiğimizde, orada ne gibi etkinlikler olacağını, nelerden faydalanabileceğimizi de öğrenip sizlerle paylaşacağız. Şunu söyleyebilirim ki, dün aldığımız bir duyuma göre müzik albümleri satışı yapılacakmış !! :)  İlerleyen zamanlarda sizlerle birlikte sözleşip gideriz belki ? :)
Umarız beğenmişsinizdir. Sorularınızı ve yorumlarınızı aşağıya yorum olarak yazarsanız seviniriz. Nice etkinliklere... :)

[Videoları görmek isteyenler yarın bloga eklenecek, takipte kalın. :) ]

Kore Kültür Merkezi Adres: Paris Caddesi Şili Meydanı No: 74 Kavaklıdere-Ankara 
TEL: (0312) 4684821


Share this article :

+ yorum + 7 yorum

14 Ekim 2011 15:50

ellerinize sağlık kızlar ben çok beğendim. küçük bir kore havasındaymış anlaşılan:D eğlenceli olmalı bir haftasonu evden kaçıp geliriz artık...

14 Ekim 2011 16:19

evet canıım kesin gel gider karaoke yaparız birlikte :)) sonra gezeriz de hem güzel olur :) yorumun için teşekkürler bu arada :)

16 Ekim 2011 16:27

çok güzel bi takip olmuş emeğine sağlık ankaraya geldiğimde ziyaret ediceğim ikinci yer olarak listeme yazıyorum mutlaka ziyaret edicem

16 Ekim 2011 16:35

teşekkürler, haftaiçinde tekrar gideceğiz ayrıntılı tanıtımını da yapmayı düşünüyoruz takipte kalın :)

25 Ekim 2011 13:37

Gitmeyi çok istedim ama gidemedim:( Bi ara hep beraber buluşup kareoke yapalım ;))

25 Ekim 2011 13:48

Tabi inşallah :)

5 Ocak 2014 16:09

oraya hangi otobuslerle ulasabilirim ? haysuu@gmail.com bu hesaba gonderebilirmisiniz ?

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Kpop4Turkey - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger